UX & Digital Product Design voor B2B SaaS CRM/ERP

Iedere kilometer nu met meer productwaarde en omzet!

Inleiding

25 Sprints lang vlammen met een team van experts

Dation maakt rijscholen succesvoller middels hun B2B SaaS product. Dit doen zij door meer waarde en omzet te genereren met hun product. Het is een CRM & ERP systeem waarmee je volledig jouw rijdschool kunt draaien.

Philip werkte bij Dation als lead UX Designer waar hij Design Sprints organiseerde en UI & UX Design uitvoerde.

Missie

Om meer waarde en omzet te genereren voor onze gebruikers

“Als UX Designer, is het noodzakelijk dat ik begrijp waarom we doen wat we doen. Om een SaaS-bedrijf te helpen haar doelen te bereiken is het van belang om prioriteiten te stellen.”

Als je niet weet waarom een bedrijf doet wat hij doet, wat belangrijk is voor een gebruiker en welke pains hij ervaart, hoe kun je dan ooit de juiste design beslissingen nemen?

Philip Wallage

Wie zijn onze gebruikers?

De mensen die het product gebruiken

Met de hulp van Support en Succesmanagers, hebben we de volgende type gebruikers weten te definiëren.

Instructeur

Planner

Finance

Buyer

Wie zijn onze klanten?

De definitie van het type klanten

Met behulp van Sales zijn we in staat geweest om onze klanten onder te verdelen in de volgende type:

Solo

In Nederland mag je zelfstandig een rijschool beginnen zolang je een WRM-Certificaat haalt. Binnen Europa is dit vrij uniek. Mede hierdoor zijn er veel rijscholen die een eenmanszaak zijn. Hun volledige bedrijf bestaat dus uit één persoon.

Teams

Na een tijd groeien sommige van deze eenmanszaken. Zij zullen dan hun eerste medewerker aannemen die meestal helpt met de administratieve kant van het verhaal. Zo kan de instructeur maximaal productief en declarabel zijn.

Corporations

Vanaf 25 medewerkers, identificeren wij dit type klant als een Organisatie. Er zijn medewerkers met specifieke rollen: Planners, Finance, Instructeuren en misschien wel een toegewijde CEO. Een aantal van Dation’s klanten hebben meer dan 500 medewerkers.

Backlog Management

Het nemen van moeilijke beslissingen

"Er is iets mis met bedrijven waar het management de lastige taken uitstelt en zich alleen richt op het low-hanging fruit. Cultuur druppelt vaak van boven naar beneden."

Lever onze gebruikers een consistentere ervaring

Zodat het eenvoudiger wordt om nieuwe gebruikers te on-boarden en churn (afmeldingen) verlaagt.

Creëer een mobiele oplossing voor onze Instructeurs.

Zodat zij eenvoudiger taken kunnen vervullen wanneer zij onderweg zijn. Dit is een React Native web applicatie geworden die recentelijk is gelanceerd en met veel enthousiasme is ontvangen en geadopteerd werd door de gebruikers.

Eenvoudiger productbeheer

Eenvoudiger producten, pakketten en prijsbeheer. Een uitdagend project waarvoor de structuur van het SaaS-product aangepakt moest worden. Een mooie kans op het opruimen van veel legacy code wat het leven van de developers een stuk prettiger maakte. Ook zijn hier moderne frameworks geïmplementeerd.

Sneller developen middels het implementeren van moderne technologiën

Zodat we waarde kunnen blijven leveren aan onze gebruikers. Door o.a.a React te implementeren en beter gebruik van Bootstrap te maken en achter de schermen een stuk refactoring uit te voeren is dit gelukt. De Product Owner is erg getalenteerd en wist een mooi balans te vinden tussen verbetering van de code en het toevoegen van features.

SAAS Design System

Het leveren van een uniforme gebruikerservaring

Door het ontwerpen en implementeren van een gloednieuw Design System, leveren we onze gebruikers een consistentere beleving. Hierdoor is het eenvoudiger nieuwe gebruikers aan het systeem te laten wennen. Wat vervolgens doorwerkt in het verlagen van opzeggingen.

SAAS Design System Perspective

Eenvoudig Product-, Pakketten- en Prijsbeheer

Het instellen van producten en deze in pakketten aabieden

Get the show on the road

De show 'on the road' met onze app

Helpen Instructeurs eenvoudige taken onderweg uit te voeren. Zij mogen niet afgeleid worden tijdens hun rit met de leerling.

Redesign Student Pagina

Bespaar 20% tijd door sneller de juiste informatie te vinden

Door onze gebruikers te interview hebben we geweldige Job Stories weten te definiëren. Deze hebben we vervolgens geprioriteerd en pagina’s opnieuw ontworpen. Zo wisten we 20% tijdsbesparing te realiseren in taken gerelateerd aan de leerlingen!

Neem contact op

Hulp nodig met jouw SaaS Product?