ORTEC logo white

Van .exe bestand naar moderne Material Design Webapplicaties in de cloud

  • User Research
  • Job Stories
  • Prototyping
  • User Testing
  • UI Design

ORTEC zet data en wiskunde in om waarde te leveren aan bedrijven en maatschappij op grote schaal. Het is ‘s werelds marktleider op gebied van wiskundig geoptimaliseerde software en complexe analyses. Met meer dan 1.000 werknemers en kantoren in 13 landen over de hele wereld. Hun klassieke software was klaar voor de volgende stap. Een transitie naar een moderne, Material Design Webapplicatie in de cloud.

Material Design: Volgens de regels der kunst

Een fantastisch kans om waanzinnig intelligente software te redesignen zonder de bestaande gebruikers te verwarren.

Een eigen Material Design Styleguide voordat het cool was.

Een fantastisch kans om waanzinnig intelligente software te redesignen zonder de bestaande gebruikers te verwarren.

Load Inspection

Een redeisgn met slimme UX verbeteringen

Met het opstellen en implementeren van een Design System, helpen wij organisaties een consistentere gebruikerservaring te realiseren. Met het adopteren van de Material Design regels, beginnen we met een sterk startpunt. Tijdens het onderzoeken van User Needs, ontdekten we al snel onze navigatie patronen. Met eenvoudige UX verbetering, hebben wij voor veel van de gebruikers hun taken kunnen vereenvoudigen.

Eigen Dashboards

voor ieder gebruikerstype

Gebaseerd op echt User Research

Gebaseerd op echt User Research, waren wij in staat om heldere personas op te stellen. Iedere persona (gebruikerstype) had een duidelijk verhaal en eigen behoeftes. Het werd al snel duidelijk dat iedere gebruikerstype een eigen dashboard nodig had om haar doel te behalen.

Material Design Webapplication Tablet

Wat is de waarde van een Material Design System?

Met een Design System ontwerp je niet voor één project de regels. De identiteit die ontwikkeld wordt is de digitaal taal die door de gehele organisatie gecommuniceerd kan worden. Met een consistent gebruik van deze elementen, spreek je altijd dezelfde taal.

"The combination of visual appealing and great user experience is the norm in Philip's work. Philip is a team player and interacts accordingly with stakeholders. He is fast in delivery en very pleasant to work with. He also has experience in different types of development environments. Has great ambition and I expect nothing less then beautiful things from him in the future."

Amar Choenni
Teamlead & Project Owner at ORTEC